Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kerstvakantie in het Nationaal Onderwijsmuseum

Tal van inspirerende activiteiten tijdens de kerstvakantie!

Tijdens de kerstvakantie (zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari) vinden in het Nationaal Onderwijsmuseum elke dag volop inspirerende activiteiten voor jong en oud plaats. Naast verschillende leuke workshops voor kinderen, organiseert het Onderwijsmuseum ook een Kerstbrunch, een fotoshoot en een inloopworkshop ‘Frivolité’. Alle activiteiten zijn gratis op vertoon van uw entreebewijs tot het museum. Meer informatie over de activiteiten op www.onderwijsmuseum.nl.

Workshops voor kinderen

Elke dag vinden er tussen 11.00 en 14.00 uur winterse activiteiten plaats in de educatieve ruimte. Daar kunnen kinderen warmwollige kersthangers, winterkaarsen, creatieve dennenappels, cookies en niet-smeltende sneeuw maken. Tijdens de workshop ‘Raamkunsten’ mogen de kinderen zelfs op de ramen van het museum tekenen. Of misschien komen ze wel thuis met een mooi zelfgemaakt memobord! Op www.onderwijsmuseum.nl vindt u meer informatie over de workshops en de data.

Kerstbrunch dinsdag 26 december

Op tweede kerstdag (26 december) kunt u met vrienden en familie genieten van de traditionele kerstbrunch in Museumcafé De Holland. De brunch wordt geserveerd tussen 11.00 en 13.00 uur en bestaat uit verschillende huisgemaakte warme en koude gerechten en een dessertbuffet. Volwassenen betalen € 17,50 per persoon (of € 22,50 inclusief museumentree). Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 8,50 (€ 11,50 inclusief museumentree) en kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Reserveren is vereist via museumcafe@onderwijsmuseum.nl of bel 078 – 632 68 29.

Portretfotografie in het Onderwijsmuseum

Op dinsdag 26 december kunt u zich tussen 13.00 en 15.00 uur op de catwalk in het museum laten fotograferen door een professionele fotograaf en als resultaat een prachtige foto ontvangen! Alleen, met partner of met het hele gezin: met deze foto heeft u een prachtige herinnering aan een bijzonder moment!

Workshop ‘Frivolité’ voor volwassenen

Op vrijdag 29 december verzorgt Gerda Cramer tussen 10.00 en 15.30 uur (tussen 12.30 – 13.15 uur pauze) een inloopworkshop ‘Frivolité’ voor volwassenen. Frivolité is een oude handwerktechniek voor het maken van kant en randjes. Tijdens de inloopworkshop maakt u kennis met de basisbeginselen van deze bijzondere knooptechniek en gaat u zelf kant maken!

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Bomen aangeplant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Video van ondertekening door het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht over samenwerking voor het beheer en onderhoud van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.