Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kinderkunstproject in de wijken voor 800 jaar stad

ToBe cultuurcentrum en Merwe’s Oratorium Vereniging organiseren vier kunstworkshops waar kinderen en jongeren samen een groot raam met glas-in-lood-effect maken. De ramen die worden gemaakt vormen een vierluik en vertellen het verhaal van de heilige Sura, een Dordtse mythe over het ontstaan van de Grote Kerk van Dordrecht. Het kunstproject is onderdeel van de viering 800 jaar stad én 100 jaar Merwe’s Oratorium Vereniging.

De ramen, van hout en papier, zijn 1.40 bij 2.20 meter en worden in 2020 op verschillende plekken in Dordrecht geëxposeerd. Zo exposeert Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) de kunstwerken tijdens eigen concerten en activiteiten. Meer informatie over de activiteiten staat op dordrecht800.nl. ToBe-docent Yarah Winkelaar geeft de workshops. Het eerste raam is inmiddels gemaakt in het Energiehuis door 20 kinderen van 8 t/m 14 jaar.

Bijzondere editie

Op donderdag 30 januari van 15.00 tot 17.30 uur vindt de tweede workshop plaats bij het Da Vinci College, Patersweg 2. Dit wordt meteen een hele bijzondere editie, want de deelnemers van de workshop zijn deze keer jonge statushouders van 15 t/m 17 jaar die met de workshop een traject van jongerenwerk R-Newt afronden. Ze ontvangen na afloop een certificaat.

Vieren, samen met de stad!

Bij het kinderkunstproject zijn diverse Dordtse organisaties betrokken. Zo zorgt R-Newt voor de werving van de deelnemers en maken jongeren met een verstandelijke beperking van ASVZ de houten frames van de ramen. Deze jongeren zorgen er ook voor dat de werken naar de locaties worden getransporteerd. De Kinderkunstworkshops zijn onderdeel van het project “Vieren, samen met de stad!” van MOV. Het Dordtse koor bestaat 100 jaar en deelt hierdoor het feestelijke jaar met Dordrecht vanwege de viering van 800 jaar stadsrechten.

Workshops

Op donderdag 6 februari van 16.00 tot 18.30 uur vindt de derde workshop plaats bij COKD Kinderopvang op Mahonie 10 in Stadspolders. In het voorjaar is de laatste workshop in wijkcentrum Koloriet in Krispijn tijdens de voorjaarsvakantie, de datum wordt nog gepland.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.