Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Klein Repair Café in Duurzaamheidswinkel

Zaterdag 22 oktober organiseert Repair Café Dordrecht van 11.00 tot 13.00 uur een klein Repair Café in de Duurzaamheidswinkel (Berckepoort, Voorstraat 220). Tijdens het klein Repair Café zijn verschillende vrijwilligers aanwezig om bezoekers te helpen met hun reparaties aan kleding, computers of elektra.

Door repareren te promoten, wil Repair Café Dordrecht bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Leo Jabaaij van het Repair Café. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.” Kortom, geef je spullen een tweede kans en bezoek het Repair Café in de Duurzaamheidswinkel, voor kleine reparaties of duurzaamheidstips.

Duurzaamheidswinkel
Geïnteresseerd in duurzaamheid en meer weten over energie besparen? Laat je verrassen in de Duurzaamheidswinkel! In de Duurzaamheidswinkel in de Berckepoort vind je tips en advies hoe je thuis heel eenvoudig energie kunt besparen. Ledlampen, isolatiemateriaal, een waterbesparende douchekop, een warmte-koudepomp; in de winkel zie je voorbeelden van allerlei energiebesparende producten. Laat je informeren over alle mogelijkheden en laat je verrassen!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.