Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Klik & Tik, dé basiscursus voor iedereen die graag met de computer wil werken

Wekelijks gratis begeleiding door speciale internetcoaches

Computers en internet zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Brieven schrijven, e-mailen, bankzaken regelen en informatie zoeken over de meest uiteenlopende zaken: het gebeurt steeds meer online. Voor wie nog niet goed weet hoe dat werkt, is er de gratis cursus Klik & Tik. Hierbij leert u typen, schrijven met Word, internetten en e-mailen.

Vanaf zaterdag 10 maart kunt u weer meedoen aan deze populaire Klik&Tik cursus. Klik & Tik is dé basiscursus voor iedereen die beter met de computer wil leren werken of die meer ervaring met het internet wil krijgen. De digitale coaches van het Johan de Witt-gymnasium staan tussen tien en drie klaar. Samen met uw coach maakt u een programma dat u in vijf zaterdagen afrondt. Bij de cursus krijgt u een gratis werkboek, en per zaterdag ongeveer een uur begeleiding.

Kom op 10 maart tussen 10.00 – 15.00 uur dus langs in Stadsbibliotheek Dordrecht en maak een afspraak met uw digitale coach. Op 7 april heeft u dan uw Klik&Tik certificaat en bent u zelfverzekerder met computers en met het internet.

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Bomen aangeplant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Video van ondertekening door het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht over samenwerking voor het beheer en onderhoud van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.