Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Knotsgekke jeugd- en familievoorstellingen

Het avontuurlijke hondje Sieb neemt families mee naar knotsgekke jeugd- en familievoorstellingen

Kunstmin biedt programma’s zoals de Waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen, Botje, Checkpoint en  andere bijzondere voorstellingen. In september en in december van elk seizoen verschijnt een speciale Jeugd & Familie uiting die bezorgd wordt op basisscholen en de BSO’s in de regio. De Jeugdmascotte van Kunstmin, Sieb (vernoemd naar architect Sybold van Ravesteyn) gidst ouders, verzorgers en kinderen door alle jeugd & familievoorstellingen van Kunstmin.

Om het vakantiegevoel na de zomer vast te houden hoef je niet altijd ver op reis en tipt Kunstmin een magisch aanbod om alvast naar uit te kijken. Checkpoint in het Theater (vanaf 8 jaar)

Ken je Checkpoint van de televisie? Deze spectaculaire en interactieve show komt vrijdag 6 oktober naar Kunstmin. Zweef mee met de hovercrafttest, schiet met het paintball-kanon en til met een speciale constructie drie vaders op. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (vanaf 5 jaar)

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Deze knotsgekke theatervoorstelling doet woensdag 18 oktober Schouwburg Kunstmin aan. Meneer Monster tovert dit bizarre boek om tot een net zo waanzinnige en losgeslagen theatervoorstelling. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan?
Woezel & Pip (vanaf 2 jaar)

Ga zondag 29 oktober mee naar de Tovertuin waar Woezel & Pip hun allerleukste (en stoutste!) neefje Charlie ontmoeten. Samen met hun vriendjes gaan de hondjes op zoek naar de stelende Sloddervos. Ontmoet de meest populaire hondjes van het land na afloop in de foyer!

Botje (vanaf 4 jaar)

In haar huis gaat alles op zijn Botjes. De stofzuiger slaapt iedere ochtend uit, de wasmachine heeft altijd honger en de luie stoel doet precies waar hij zelf zin in heeft. Op een dag komt er een meneer die alles repareert.

Mevrouw Botje is blij, maar op zondag 5 november komt het huis in Kunstmin in actie!

Plan je nu alvast je bezoek? Dan ontvang je €1,50 vroegboekkorting per kaartje. Een kaartje voor een jeugdvoorstelling in de Kleine Zaal heb je al voor €6,50. Kaarten en meer informatie: www.kunstmin.nl

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Bomen aangeplant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Video van ondertekening door het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht over samenwerking voor het beheer en onderhoud van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.