Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ko de Kikker slaat een brug tussen culturen

Ralph van Horssen, illustrator en graffiti artiest, liep samen met Remco Moet, auteur, al jaren met de wens om een kinderboek te schrijven. Dankzij een Crowdfunding is het hen gelukt om het prentenboek Ko de Kikker – Een vlucht naar Curaçao, in eigen beheer uit te brengen.

Het prentenboek gaat over een kikker die helemaal klaar is met de regen in Nederland en op vakantie gaat naar het zonovergoten paradijs Curaçao. Daar bezoekt Ko de Kikker de bekende plekken op het eiland – zoals bijvoorbeeld Punda en de Christoffelberg – die in het boek worden geïllustreerd met getekende prenten. Ko maakt onderweg kennis met verschillende dierenvriendjes die ook in het echt op het eiland wonen, zoals een Pegapega(hagedis) en een Yuana, wat leguaan betekent. De dieren leren Ko een paar woordjes Papiaments. Zo ontdekken de kinderen echt de Curaçaose natuur en cultuur.

Ko de Kikker – Een vlucht naar Curaçao, is het eerste deel van een

boekenreeks, waarin Ko steeds kennis zal maken met een ander land en

de daarbijbehorende cultuur. Zowel de auteur als de illustrator vinden het belangrijk dat kinderen die in Nederland wonen iets mee kunnen krijgen van het geboorteland van hun ouders of misschien die van een vriend of vriendin. Op deze manier hopen zij een brug te slaan tussen de verschillende etniciteiten en culturen die wij hier in Nederland kennen.

Ko de Kikker staat voor inclusiviteit en educatie op een speelse manier.

Wil jij dit leuke boekje bestellen of meer weten over Ko de Kikker? Bezoek dan www.teamvrijevogels.com of ga naar hun Facebook of Instagram pagina Teamvrijevogels.

 

Vragen over dit bericht?

Neemt u dan contact op met

Ralph van Horssen

Telefoonnummer: 06-11511352

E-mail: info@teamvrijevogels.com

Website:www.teamvrijevogels

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.