Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kom buiten spelen in Huis Van Gijn

Kom op woensdag 13 juli buiten spelen in de tuin van Huis Van Gijn. En laat meteen je handen wapperen!

Juffrouw Fijn van Draat, de huishoudster van het echtpaar Van Gijn, heeft het maar druk met het reilen en zeilen in huis. Omdat dit een behoorlijke klus is, hoopt zij dat er genoeg behulpzame kinderen zijn die haar hierbij willen helpen. Zij roept daarom de hulp in van kinderen uit Dordrecht en omgeving. Hoe maakte je vroeger de bovenste ramen schoon zonder tuinslang, hoe kreeg je het huis weer fris zonder stofzuiger of wasmachine? Ervaar het zelf!

Om het schoonmaken nog leuker te maken heeft Juffrouw Fijn van Draat het Onderwijsmuseum gevraagd om ook allerlei ouderwetse kinderspelen neer te zetten in de tuin. Zo wordt het aangename oftewel het leuke, met het nuttige afgewisseld!

Cultuur Vakantie Pas Bij deze activiteit verdien je een stempel op je Cultuur Vakantie Pas. De pas is gratis en af te halen bij de deelnemende locaties. Is je kaart vol, dan krijg je het boek Bekijk ’t maar! helemaal voor nop! Tot en met 1 september zijn kinderen welkom in Huis Van Gijn, Dordrechts Museum en Het Hof van Nederland om allerlei leuke activiteiten te doen.

Wo 13 juli (14.00 – 16.00 uur) tuin Huis Van Gijn – kids tussen 6 en 12 jaar met (groot)ouders  gratis, exclusief museumentree, 50% entreekorting (max. 2 begeleiders)  Alleen bij droog weer!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.