Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Koninklijke Landmacht oefent in Dordrecht

Bevo Seal Dordt Dordrecht
Bevo Seal Dordt Dordrecht

Militairen bij Stadhuis

Van 11 tot en met 15 april oefenen Rode Baretten van de Koninklijke Landmacht in onze gemeente. De oefening genaamd ‘Bevo Seal’ vindt grotendeels in de openbare ruimte plaats, op verschillende plekken in Dordrecht.

Missies in Bosnië, Irak en Afghanistan hebben laten zien dat de militairen veel van hun taken uitvoeren tussen, voor en samen met de bevolking. Door op deze manier te oefenen, is er een goede benadering van de werkelijkheid.

Soort oefeningen
Op maandag 11 april 2016 komen in totaal honderdvijftig militairen van de Bevoorradingscompagnie van de 11e Luchtmobiele Brigade aan met vijftig voertuigen. De militairen zijn gespecialiseerd in bevoorradingsoperaties en zullen onderdelen van hun operaties oefenen.

Inwoners van Dordrecht kunnen de oefeningen op verschillende manieren opmerken. De militairen zijn bijvoorbeeld op straat te zien tijdens patrouilles. Ook kunt u het konvooi zien passeren of langs een verkeerssluis komen. Tijdens de oefening zijn er momenten dat de militairen gebruikmaken van hun wapens. De militairen gebruiken oefenmunitie (losse flodders). Dat gaat gepaard met luide knallen, maar kan verder geen kwaad. U kunt op woensdag 13 a

pril tussen 13.00 uur en 17.00 uur een kijkje nemen in het basiskamp.

Communicatie
Bewoners die dichtbij de oefeningen wonen, krijgen van tevoren een informatiebrief. Op www.dordrecht.nl en www.facebook.com/gemeentedordrecht vindt u meer informatie over de oefenweek. Vragen kunt u stellen via www.facebook.com/11luchtmobielebrigade of u kunt bellen met het algemene informatienummer van de gemeente Dordrecht: 14 078.

Grote Kerk Dordrecht (2) (003)

Militairen voor Grote Kerk

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.