Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

‘Kunst en Kitsch’ in ’t Repair Café Dordrecht

Zaterdag 21 mei 2016 is er in wijkcentrum StaPal, in het centrum van Dordrecht weer een Repair Café. Naast de hulp die onze vrijwilligers bieden met het repareren van uiteenlopende spullen, kunnen de bezoekers ook hun meegebrachte ‘kunst en kitsch’ laten taxeren door een ervaren taxateur.

Sylvia Landa, één van de leden van de grootste antiquairs-familie (Rijsdijk) in Nederland, is die zaterdag speciaal hiervoor aanwezig in het Repair Café. Zij taxeert vrijwel alles wat oud is: van sieraden, schilderijen, beeldhouwkunst, klein goed tot meubelen.

Reparatie of taxatie…
Het Repair Café is op de eerste plaats bedoeld om mensen bewust te maken niet te snel spullen weg te gooien. Spullen die (mogelijk) nog gerepareerd kunnen worden. Bovendien leer je door te kijken en door mee te helpen, zelf ook repareren. Maar het cafe is ook bedoeld voor kennismaking en gezelligheid. Daarom vinden we het leuk om ook iets extra’s aan te bieden aan onze bezoekers.
Een taxatie of reparatie is gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. U kunt in het Repair Cafe terecht voor het (samen) repareren van bijvoorbeeld fietsen, computers, kleding, huishoudelijke apparaten, meubels.

Weggeeftafel
Tijdens het Repair Café, mag u hiervan spullen, als u deze goed kunt gebruiken,  gratis meenemen.
Of u mag deze tafel ook – met nog goed bruikbare spullen – aanvullen.

Repair Café Dordrecht wordt elke 3e zaterdag van de maand, van 10.00 tot 13.00 uur gehouden in wijkcentrum Sta-Pal, Otto Dickeplein 1 (tegenover Veer-Merwekade) in het centrum van Dordrecht.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.