Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kunstmin en Dordrechts Museum presenteren via livestream

Internationale theaterhit met de Dordtse Astrid van Eck

In samenwerking met Aurora Nova

 

Op 13 maart kun je via livestream deel uitmaken van een grootse, internationale theaterbeleving. Theaters in 30 landen geven, elk in hun eigen tijdzone om 20.00 uur, aanvang voor Wit Konijn Rood Konijn in hun eigen taal. In Kunstmin waagt de Dordtse actrice Astrid van Eck zich aan de internationale theaterhit ‘Wit Konijn Rood Konijn’ van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour.

Dertig landen vieren de kracht van theater een jaar na de corona-sluiting

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt er in meer dan 30 landen op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan. De kracht van theater zal 24 uur lang over de aardbol zinderen.

Tekst in een verzegelde envelop

Aan Astrid van Eck de eer om deze theaterhit van Nassim Soleimanpour op te voeren in Dordrecht. De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. Ter plekke, op het podium, opent Astrid deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. Samen met het publiek ontdekt elke speler, in theaters in 30 landen gelijktijdig in hun eigen tijdzone,  tijdens het lezen en spelen de inhoud van ‘Wit Konijn Rood Konijn’.

De opvoering van ‘Wit Konijn Rood Konijn’ in Kunstmin is een samenwerking met het Dordrechts Museum. Een kaartje voor deze livestream is gratis te bestellen via de website van Kunstmin. Op de dag van de voorstelling ontvang je een link naar de livestream.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.