Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kunstmin lanceert D-Sound: muziek van nu

D-Sound is een reeks van vier interactieve concerten met op 14 november Carlo de Wijs & New Hammond Sound Project, en verderop dit seizoen een imponerende line-up met Kypski, Binkbeats, Smartphone Orchestra e.v.a. op 16 jan, 19 mrt of 14 mei.

Ontdek de grote rol die technologie speelt bij het bedenken en de uitvoering van muziek en podiumkunsten.

Op 14 november 2019 presenteert Kunstmin in Dordrecht de kick-off van D-Sound, de naam voor een serie interactieve en multidisciplinaire concerten die Kunstmin i.s.m. muzikant Carlo de Wijs presenteert tijdens seizoen 2019/2020. Het publiek maakt kennis met nieuwe muziek waarbij technologie een rol speelt zowel bij het maken als bij de live uitvoering ervan.  Met D-Sound worden nieuwe, muzikale wegen bewandeld. Bekende en minder bekende instrumenten, andere technieken, nieuwe sounds, spannende omgevingen.

Met D-Sound wil Kunstmin laten zien dat digitale ontwikkelingen inmiddels een grote rol spelen bij het scheppen en de uitvoeringspraktijk in de dans, theater- en muziekwereld. Kunstmin en innovator en muzikant Carlo de Wijs willen iedereen enthousiast maken voor nieuw gecomponeerde muziek & technologie en een brug slaan tussen verleden en heden, innovatie en wetenschap.

Als bezoeker zit je tijdens de D-Sound concerten bovenop muziek, beeld, techniek / muzikale interactie en kun je meekijken, de vloer op, in gesprek met de muzikanten en vragen stellen.

 

Wo 14 nov D-Sound: New Hammond Sound Project, Energiehuis, 20:15 uur

Carlo de Wijs trapt af met zijn eigen New Hammond Sound Project. De Wijs is muzikant, Hammondorgelinnovator en –onderzoeker, en bij elke D-Sound editie de vaste host. De Wijs zet deze avond zijn uniek ontwikkelde modulaire Hammondorgel in de spotlights. Deze voorloper van de synthesizer ontketende een revolutie in de populaire muziek tijdens de jaren vijftig, zestig en zeventig en beleeft dit moment een geweldige revival. De Wijs heeft een oorspronkelijk Hammond orgel volledig laten verbouwen tot een soort van ultieme controller die je met handen, voeten, knieën en mond kunt besturen. De onmiskenbare Hammondsound combineert de Wijs met techniek van nu zoals de modulaire synthesizer, digitale en analoge effecten, hybrid drums en interactieve visuals.

Bovendien gaat deze eerste D-Sound meteen vergezeld van de vinyl release van het New Hammond Sound Project en met het lanceren van een eigen label ‘New Organ Sound Records’ die alle ruimte biedt aan de experimenten en ontmoetingen zoals deze binnen D-Sound gaan plaatsvinden.

New Hammond Sound Project met Carlo de Wijs (Modular Hammond), Jordi Geuens (Hybrid Drums), Job van Nuenen (visuals); Boye Ingwersen (Hammond) & Thijmen Molema (drums)

Kunstmin ontwikkelt voor Stad & Regio

Kunstmin in Dordrecht ontwikkelt al enige jaren nieuwe theaterconcepten en realiseert deze in samenwerking met partners en organisaties uit de eigen regio. Kunstmin is podiumkunstorganisatie met twee locaties, Schouwburg en Energiehuis in Dordrecht.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.