Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kunstmin ontvangt amateurkoren & orkesten uit de regio

Op het grote podium van Kunstmin treden meerdere keren per seizoen amateurkoren- en orkesten uit de regio Drechtsteden samen op. Bij de eerste volgende editie op zondagmiddag 8 maart zijn dat er maar liefst vier.

Muziekvereniging EMM, 4 voices (Vocaal Regionaal), Popcorn Vocals en Stageband Jong Holland geven acte de presence. Zangeres en theatermaker Monique van der Ster presenteert de middag.

Muziekvereniging EMM (Capelle a/d IJssel) is ooit opgericht door een aantal enthousiastelingen, die geld leenden om instrumenten te kopen. Pas nadat die missie was geslaagd, bedachten ze zich dat er ook geluid uit de toeters moest komen. Inmiddels hebben ze bij EMM heel wat bij geleerd en is het enthousiasme voor muziek gebleven.

Het in 2013 opgerichte Vocaal Regionaal (Zwijndrecht) bezingt een breed repertoire van liedjes uit de jaren ’60 tot nummers van nu. De groep bestaat uit verschillende dames uit alle leeftijdsklassen. Doorgaans zingen zij hun nummers drie- tot vijfstemmig.

De optredens van Popcorn Vocals (Schoonhoven/Bergambacht) dat al sinds 1991 bestaat, stralen plezier uit en zijn altijd verrassend van vorm en inhoud. Soms kleinschalig als een levende jukebox op straat, soms groots in de Schouwburg. Vierstemmig, soms zelfs zesstemmig. Niet alleen popmuziek, maar ook rock, jazz, latin, motown, musical en film. Van internationale én Nederlandse bodem. Dit popkoor telt 29 koppen. Sopranen, alten, tenoren en bassen. En niet te vergeten de energieke dirigent Mariska Prins.

Stageband Jong Holland (Zwijndrecht) trad al eerder op in de Schouwburg in 2017, maar voor deze dag hebben zij een totaal nieuwe show voorbereid. Het orkest bestaat uit een groep van 25 muzikanten die repeteren en spelen onder leiding van dirigent Bas Deckers. Ze spelen veel verschillende stijlen muziek. Zo kunnen er bijvoorbeeld nummers van Strauss voorbij komen, maar ook van The Beatles en Queen. Ook schromen zij niet om Latijns Amerikaanse klanken af te wisselen met Hollandse Nederpop.

Zo 8 maart 14:30 uur, Kunstmin, Schouwburg, Dordrecht – € 7,50 inclusief consumptie, www.kunstmin.nl

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.