Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kunstmin programmeert verrassend klassiek op zondagochtend

Zondag 10 februari presenteren topmuzikanten Lidewij van der Voort en Fred Jacobs in het Energiehuis in Dordrecht een klassiek concert in het kader van het Rembrandtjaar. Het programma bestaat uit muziekstukken die kenmerkend zijn voor de stad Amsterdam in de Gouden Eeuw.

Het Amsterdamse muziekleven van de zeventiende eeuw was van een hoog niveau en verre van geïsoleerd. Zo was de allernieuwste muziek uit Antwerpen en Venetië in Nederland verkrijgbaar,  bewijst de zeer uitgebreide muziekcollectie (211 items) van Antoni Pannekoeck. De officiële Amsterdamse stadsmusicus deelde met Rembrandt een circuit van opdrachtgevers en het is niet onwaarschijnlijk dat ze elkaar in Amsterdam regelmatig tegen het lijf liepen. Recent is de interesse voor de opmerkelijke muziekcollectie van Pannekoeck opgeleefd. Uit deze collectie selecteerden Lidewij van der Voort en Fred Jacobs diverse muziekstukken.

In het concert Rembrandts Oren klinken Italiaanse en Engelse werken en een aantal Hollandse deuntjes die immens populair waren in de Amsterdamse herbergen. Fred Jacobs (continuo-speler bij de Nederlandse Bachverening) speelt op theorbe en Lidewij van der Voort bespeelt een barokviool van de bekende Amsterdamse bouwer Hendrick Jacobs, een tijdgenoot van Rembrandt en Pannekoeck.

Rembrandts Oren is een concert dat Kunstmin programmeert in het Energiehuis, op zondag 10 februari in Machine 3. Kijk voor meer info en tickets op www.kunstmin.nl

  

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.