Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

KWF-collecteweek 2 t/m 8 september 2018; dit jaar ook in Dordrecht

28 augustus 2018 – De collecteweek van KWF Kankerbestrijding start dit jaar op zondag 2 september.

In deze week gaan ruim 80.000 collectanten de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. In Dordrecht lopen ruim 300 collectanten langs de deuren. Elke euro die deze collectanten ophalen, draagt bij aan onze missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Zo brengen de collectanten en gevers in deze grootste collecte van Nederland de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker. NPO Radio 2 doet verslag van onze actie.

Kanker raakt ons allemaal 1 op de 3 mensen krijgt kanker, daarmee raakt kanker ons allemaal. Iedere collectant loopt met een eigen motivatie, zoals ook iedereen met een speciale reden iets in de collectebus doet.

Feiten & cijfers Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:

– 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker – Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker – Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% nu – KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland – Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraan circa 800 wetenschappers fulltime werken – Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro

Samen komen we steeds dichterbij Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek. De collectant van KWF komt in de week van zondag 2 t/m 8 september bij u aan de deur of u komt onze collectanten tegen in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Collectant gemist? Dan kunt u toch een bijdrage leveren door online te doneren via kwf.nl/doneer

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.