Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Laatste Film in Tuin Dordrechts Museum: DON’T LOOK NOW

Van kippenvel tot ultieme spanning

Het rode capuchonjasje van het verdronken dochtertje van John en Laura Baxter voert geleidelijk de spanning op tot een psychodramatisch hoogtepunt. Een punt waarop John waan en werkelijkheid niet meer weet te scheiden. Huiver op vrijdag 19 augustus mee met Nicolas Roeg’s horrormeesterwerk Don’t look now, de laatste openluchtfilm van dit seizoen in de tuin van het Dordrechts Museum. Neem voor optimaal filmgenot je eigen stoeltje of kleedje mee.

De dochter van hoofdrolspelers John (Donald Sutherland) en Laura (Julie Christie) verdrinkt, gekleed in een rood lakjasje, in hun tuinvijver. Na haar dood vertrekken de rouwende Baxters naar Venetië, waar John gecontracteerd is om een kerk te restaureren. Laura komt daar in contact met een blinde zieneres die haar vertelt dat hun dochter het goed maakt.

John, met een rode sjaal als een strop rond zijn nek, wijst de vrouw af, maar wordt intussen wel geplaagd door het beeld van een figuur in een rood jasje dat door de labyrintische steegjes van Venetië dwaalt en telkens om de hoek verdwijnt. Tegelijkertijd is een seriemoordenaar actief in de stad. Don’t Look Now is gebaseerd op een kort verhaal van Daphne du Maurier.

GlassFever

De psychologische thriller Don’t look now werd speciaal geprogrammeerd in het kader van de tentoonstelling GlassFever; beide hebben als verbindende factor Venetië.

GlassFever toont op vier Dordtse locaties, Dordrechts Museum, DordtYart, Huis Van Gijn en het Patriciërshuis, de onbegrensde mogelijkheden die glas kan bieden aan creatieve kunstenaars met durf en visie. Daarnaast biedt de tentoonstelling een kijkje achter de schermen van de glasmeesters van Studio Murano (Venetië) die in staat zijn dit vloeibare en breekbare, maar ook harde en scherpe materiaal te beheersen. Dat vereist niet alleen creativiteit, maar ook vaardigheid, snelheid en kracht. T/m 25 september 2016. www.glassfever.nl

Toegang: € 6,50 l ingang Art & Dining, Museumstraat 38 l inloop: 20.30 uur, start film: 22.00 uur l ticketverkoop: www.themoviesdordrecht.nl en ingang Art & Dining op de avond zelf (contant) l meenemen consumpties niet toegestaan! l Uitgebreide info (afgelasting, filmlunchen/-dineren e.a.) via www.themoviesdordrecht.nl en www.dordrechtsmuseum.nl

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.