Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Lange Geldersekade weer open

De Lange Geldersekade is na vandaag weer open voor verkeer. Deze belangrijke toegangsweg voor de binnenstad is de laatste 2 jaar regelmatig geheel of gedeeltelijk afgesloten geweest. Eerst voor de werkzaamheden aan de kademuur van de jachthaven Maartensgat, daarna voor de nieuwe inrichting van de wegen rondom de haven.
De bestrating van de kades en wegen rond het Maartensgat sluit met natuurstenen banden langs de trottoirs en gezaagde kinderkopjes als wegdek aan op de andere straten in de binnenstad. Ook is de route comfortabeler geworden, omdat het wegdek vlakker is dan voorheen en minder brede voegen heeft. Komend najaar plant de gemeente bomen op de kades waarmee het beloofde eindbeeld wordt bereikt.

Vertraging
De weg is langer afgesloten geweest dan eerder was gepland. De vertraging had diverse oorzaken. Zo is het werk aan de Korte Engelenburgerkade tijdelijk stilgelegd vanwege verzakkingen bij de huizen. De vele ondergrondse obstakels die we zijn tegen gekomen zorgden ook voor vertraging. Tot slot is het werk opgehouden door The Passion op en om het Maartensgat. Hierdoor was het niet mogelijk het werk op te leveren voor festival Big Rivers Festival wat oorspronkelijk de bedoeling was.

Klachten
De afsluiting van de wegen rondom de haven leidde tot veel klachten van bewoners rondom de haven en bewoners en bezoekers van de binnenstad vanwege de omweg die zij moesten maken. Ook het diverse malen aangepaste pollerregime heeft jammer genoeg tot veel onduidelijkheden geleid. Volgend jaar zal een kleiner aantal bewoners opnieuw te maken krijgen met een omleiding. Dan voert de gemeente ingrijpende restauratiewerkzaamheden uit aan de Engelenburgerbrug. Die brug is daardoor een lange periode  afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor voetgangers en fietsers.

Lange IJzerenbrug
Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de Lange IJzerenbrug. Voor autoverkeer wordt een andere route gebruikt. Hiervoor zal het pollerregime worden aangepast waar nodig. We maken dat te zijner tijd breed bekend.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.