Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Langer zelfstandig wonen met de Blijverslening

De gemeente Dordrecht introduceert de zogenaamde Blijverslening. Met deze lening kunnen oudere woningeigenaren hun huis levensloopbestendig maken en langer thuis blijven wonen. Op dinsdag 13 maart 2018 stemde het college van B&W in met dit voorstel. Er wordt in totaal 300.000 euro ter beschikking gesteld voor het verstrekken van de Blijverslening.

“De meeste mensen blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen woning wonen”, zegt wethouder Karin Lambrechts. “Inwoners hebben nu de kans hiervoor een voordelige lening af te sluiten waarmee ze woningaanpassingen kunnen financieren, zoals het aanbrengen van een traplift of het realiseren van een slaapkamer op de begane grond.”

Twee soorten leningen
Er zijn twee varianten van de lening: een consumptieve lening (van minimaal € 2.500 tot maximaal € 10.000,-) en een hypothecaire lening (van minimaal € 2.500 tot maximaal € 50.000,-). De leningen worden verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Aanvragen
Voor meer informatie of voor het aanvragen van de Blijverslening kunnen inwoners terecht op www.dordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.