Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Last van graffiti? Voor 50 euro per jaar bent u er snel vanaf!

Woont u in de Binnenstad of de 19e-eeuwse Schil? Dan kunt u gebruik maken van de schoonmaakregeling tegen graffitivervuiling. Dordrecht wil het centrum samen met u vrijhouden van graffiti. Speciaal voor eigenaren en huurders van panden in de Binnenstad en de 19e-eeuwse Schil heeft het gemeentebestuur een schoonmaakregeling in het leven geroepen. Voor 50 euro per jaar worden graffiti, stickers en aanplakbiljetten van uw huis of bedrijfspand verwijderd.

Hebt u graffiti op uw pand en maakt u gebruik van de schoonmaakregeling? Meldt dit dan via de wijklijn, de speciale wijklijnapp of door telefonisch contact op te nemen met 14078. De vervuiling wordt dan binnen 5 werkdagen verwijderd. Een gespecialiseerd bedrijf voert de schoonmaakwerkzaamheden uit. U hebt er geen omkijken naar! Graffiti is een vorm van vandalisme. Om daders te kunnen vervolgen, moeten zij op heterdaad worden betrapt. Ziet u iemand graffiti spuiten, bel dan direct 112!

Neemt u nog niet deel aan de schoonmaakregeling? Op www.dordrecht.nl/graffiti leest u meer over de schoonmaakregeling. U vindt er ook een kaart waarop precies staat aangegeven welke straten onder de regeling vallen. Hebt u vragen of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar graffiti@dordrecht.nl of bel met de Wijklijn: 14 078.

Bron: Gemeente Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.