Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

‘Leven als een Romein’ in het Onderwijsmuseum!

Tal van verrassende activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie

 Deze voorjaarsvakantie staan de activiteiten in het Onderwijsmuseum helemaal in het teken van de Romeinen. De Romeinen waren een groots volk waarvan we nog steeds veel vaardigheden en kennis om ons heen zien. Van 27 februari tot en met 3 maart kun je in het Onderwijsmuseum daarom leren schrijven ‘op z’n Romeins’, een geldbuidel maken, munten ontwerpen en meer te weten komen over de Romeinen tijdens de voorleesmiddag!

 ‘Ik ben een Romein!’

Speciaal voor kinderen die een keertje een Romein willen zijn, is de workshop ‘Ik ben een Romein!’ Deelnemers aan deze creatieve workshop ontdekken hoe ze er als Romein uitzien!

 Geld op zak

Tegenwoordig hebben wij een portemonnee voor ons geld en plastic pasjes waarmee we kunnen betalen. Maar vroeger was dat heel anders; toen hadden Romeinen een buideltje bij zich waar zij hun geld in konden bewaren. In het Onderwijsmuseum kunnen kinderen ook zo’n echte Romeinse geldbuidel maken.

Muntenmakers

De Romeinen brachten iets nieuws in Europa: de munt. De Romeinse munten waren mooi versierd met afbeeldingen van keizers en goden. Op de andere kant stond de waarde van de munt. In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen hun eigen geld maken in het Onderwijsmuseum.

 Schrijven ‘op z’n Romeins’

Vergeleken met ons alfabet, mist het Romeinse schrift een aantal letters. Kinderen die willen weten welke letters dat zijn en die in het Latijn op een zelfgemaakte boekenrol willen schrijven, kunnen tijdens de voorjaarsvakantie terecht in het Onderwijsmuseum!

 Voorleesmiddag!

Op woensdag 1 maart wordt er voorgelezen voor de allerkleinsten. Natuurlijk zijn er dan ook spannende verhalen over stoere Romeinen. Deze activiteit is geschikt voor iedereen die graag naar verhalen luistert!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.