Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Lokale communities: de oplossing voor eenzaamheid?

Een nieuwe editie van Impact Meetup in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders zijn eenzaam. Een schrikbarend aantal? Of hoort eenzaamheid gewoon bij het leven? Wat is eenzaamheid eigenlijk? En hoe is het gesteld met de eenzaamheid in Dordrecht? Op maandag 1 oktober kun je vanaf 19.30 uur meepraten over bovenstaande vragen tijdens de Impact Meetup Lokale Communities: de oplossing voor eenzaamheid? in de Blauwe Kamer van Stadsbibliotheek Dordrecht.

Bewonersinitiatieven rond eenzaamheid
We zien de laatste jaren een sterke groei van bewonersinitiatieven rondom zorg, welzijn en participatie. Buurtgenoten gaan weer écht samenleven en elkaar ondersteunen. Wat betekent dit voor de strijd tegen eenzaamheid? Hoofdgast van deze avond Jan Smelik zal deze vraag proberen te beantwoorden. Jan is onder andere initiatiefnemer en oprichter van het landelijke netwerk van bewonersinitiatieven: Nederland Zorgt Voor Elkaar.
Wil jij meepraten en –denken over dit onderwerp? Wil jij je laten inspireren door anderen? Of wil je jouw ideeën juist delen? Kom dan naar deze Impact Meetup. En ontdek ook wat jij zélf kunt doen om eenzaamheid te bestrijden.

Voor wie?
Iedereen is welkom: bewoners, beleidsmakers en ondernemers. Het maakt niet uit of je anderen wilt inspireren of juist geïnspireerd wilt raken. Je op een positieve manier druk maken over eenzaamheid en daar op een constructieve manier voor de handen uit de mouwen steken, daar gaat het om. Herken je je hierin? Dan willen we jou heel graag ‘aan boord’! Deelname is gratis, wel graag van te voren aanmelden via het Facebookevent Impact Meetup Lokale Communities of via www.debibliotheekaanzet.nl.

Impact Meetups
De Impact Meetups zijn een serie bijeenkomsten voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe je met nieuwe ideeën en initiatieven van bewoners en ondernemers Dordrecht kunt laten ‘leven’. De Impact Meetup is een initiatief van stadmakers Thirza Monster en Rozanne Verhoeven, De Bibliotheek AanZet en de Gemeente Dordrecht.

In het kort

Wat               :      Impact Meetup Lokale Communities

Wanneer       :      maandag 1 oktober, 19.30 – 21.30 uur

Waar             :      De Blauwe Kamer van Stadsbibliotheek, Groenmarkt 153, Dordrecht

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.