Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Lucas van Dijk wordt de nieuwe kinderburgemeester

De negenjarige Lucas van Dijk is gekozen tot de nieuwe kinderburgermeester van Dordrecht. Lucas deed mee aan de verkiezingen voor de nieuwe kinderburgemeester. Hij ‘solliciteerde’ via een mailbericht én maakte een filmpje van zichzelf waarin hij zich voorstelt en uitlegt waarom nou juist hij de kinderburgemeester moet worden. Hij wil zich onder andere inzetten voor meer veiligheid in en rondom scholen. Op 22 september neemt de gemeente afscheid van de huidige kinderburgemeester Marije Vennix. Lucas wordt gelijk daarna ‘geïnstalleerd’ tijdens een raadsvergadering.

Een jury, bestaande uit burgemeester Wouter Kolff, griffier Anneloes Wepster en huidige kinderburgemeester Marije Vennix, boog zich over de negen inzendingen. Burgemeester Wouter Kolff: ‘Het was een lastige keuze. Er zaten veel goede kandidaten bij. Ik wil alle kinderen hartelijk danken voor hun bijzondere inzendingen. Er zijn brieven gestuurd, we hebben foto’s ontvangen en hele leuke filmpjes. Echt super gedaan!’ 
Uiteindelijk is unaniem gekozen voor Lucas van Dijk die heel enthousiast en goed vertelde waar hij zich het komende jaar hard voor wil gaan maken. De burgemeester heeft Lucas gebeld met het goede nieuws. Hij was ontzettend blij!

Lucas, die nu nog in groep 6 van school Vest zit, gaat op 22 september dit jaar aan de slag. Op die dag installeert de gemeenteraad de nieuwe kinderburgermeester. Tot die tijd blijft de allereerste kinderburgemeester van Dordrecht, Marije Vennix, nog beschikbaar voor officiële gelegenheden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.