Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Mantelzorgcursus De Zorg de Baas

Op maandagmiddag 6 februari 2017 start de cursus ‘De Zorg de Baas’ speciaal voor mantelzorgers. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. De cursus leert mantelzorgers om het evenwicht te bewaren tussen zorgen voor een ander en voor uzelf. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten, van 14.00 tot 16.00 uur en wordt gegeven bij MEE Drechtsteden, Cultureel Centrum Sterrenburg, Dalmeijerplein 10 in Dordrecht.

Tijdens deze cursus leert de mantelzorger hoe hij/zij beter het hoofd kan bieden aan de moeilijkheden die het zorgen voor een ander met zich mee kan brengen. Het stellen van grenzen, het vragen van steun, het herkennen van stress en het zorgen voor ontspanning zijn belangrijke onderwerpen tijdens de cursus. Voor mantelzorgers is de cursus een steuntje in de rug, zodat het zorgen voor een ander en het behouden van een eigen privéleven in balans blijven. Ook wordt er gewerkt om de draaglast en de draagkracht met elkaar in evenwicht te brengen en te houden. Bij veel mantelzorgers is dit evenwicht weg, doordat zij ongemerkt hun grenzen hebben verlegd en niet, of veel te weinig, aan zichzelf toekomen. Tijdens de bijeenkomsten kunnen mantelzorgers ook hun ervaringen delen. Zorgen voor een ander begint met een goede zorg voor jezelf!

Informatie en aanmelding

Deze cursus is een samenwerking tussen Stichting Vivenz en de afdeling Mantelzorgondersteuning van MEE Drechtsteden. Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Neem contact op met Chantal Kruithof, consulent mantelzorg van MEE Drechtsteden, door een e-mail te sturen naar servicebureau@meedrechtsteden.nl of via T 078 750 89 00. Voor deze cursus is het noodzakelijk u vooraf aan te melden, dat kan tot 1 februari 2017. U krijgt eerst een kennismakingsgesprek, alvorens u kunt deelnemen. Er wordt een eenmalige eigen bijdrage van € 15,00 gevraagd voor deelname aan de cursus.

mee     Vivenz        mee-twitter

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.