Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Meer kansen voor kinderen in Drechtsteden door Petje af

Ieder kind heeft talent en verdient gelijke kansen voor de toekomst. Bij Petje af Drechtsteden ontdekken kinderen van 10 t/m 14 jaar op een bijzondere manier de wereld. Na een periode van 11 jaar onder landelijke stichting Petje af Nederland, wordt Petje af Drechtsteden voortaan aangestuurd door een lokaal bestuur. Afgelopen januari tekende het bestuur van Petje af Drechtsteden de samenwerkingsovereenkomst met Petje af Nederland

 Bij Petje af leren kinderen van 10 t/m 14 jaar, in zeven blokken van vier weken op zondag, alles over een bepaald beroep of sector. Daarnaast doen de leerlingen activiteiten die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur of gezond gedrag. Inspirerende gastdocenten verzorgen op vrijwillige basis gastlessen bij de weekendschool en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor leerzame praktijklessen.

De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op, maken

kennis met inspirerende rolmodellen, ontdekken hun talenten en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden. Iedere groep wordt begeleid door professionele coaches die de kinderen inspireren en stimuleren in hun ontwikkeling.

Petje af Drechtsteden bestaat al sinds 2009. Met ingang van januari 2021 gaat Petje af Drechtsteden op eigen benen verder. Kwaliteitsbewaking, kennisdeling en continuïteit wordt gewaarborgd middels de aansluiting bij de landelijke koepel van inmiddels meer dan Petje af-locaties in Nederland. Door het oprichten van een lokale stichting krijgt Petje af Drechtsteden een betere aansluiting tot de lokale situatie. Lijntjes worden korter en een lokaal netwerk van maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de gemeente is makkelijker te onderhouden en uit te breiden. Dordrecht volgt hiermee het voorbeeld van eerder verzelfstandigde Petje af-locaties in Nederland.

Het kersverse bestuur van Petje af Drechtsteden, bestaande uit maatschappelijk betrokken Dordtenaren met kennis ervaring en een netwerk in het bedrijfsleven, onderwijs, sport en overheidsinstanties, heeft de ambitie om meer Dordtse kinderen te bereiken. De ambitie is om extra groepen te openen, de kwaliteit van het programma nog meer te verrijken en de betrokkenheid onder Dordtse maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven te vergroten.

Barbara van Dam – de Man gaat als locatiemanager aan de slag. Barbara: “Talent hebben de kinderen van Petje af Drechtsteden in overvloed! Het is geweldig om de groei van deze kinderen van dichtbij mee te mogen maken. Met ons grote netwerk binnen de Drechtsteden en ook ver daarbuiten, kunnen wij de kinderen een divers en interessant programma aanbieden. Een sterke samenwerking tussen ons bestuur, onze geweldige coaches en mijzelf zorgt voor een succesformule  waar ik als nieuwe locatiemanager ontzettend trots op ben. Uitbreiden naar meerder plaatsen in de Drechtsteden is de volgende stap, we hebben er zin in!” 

Het bestuur van Petje af Drechtsteden kent de volgende samenstelling: Jos Nijsen (voorzitter), Ian Sumner (penningmeester), Roân van Amstel en Marvin Visser. Voor meer informatie over Petje af Drechtsteden kijkt u op: www.petjeaf.nl/drechtsteden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.