Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

MEER VROUW OP STRAAT

Het jaar 2019 is het Jaar van de Vrouw in Dordrecht en vindt het project Dochters van Dordrecht plaats.

Platform Vrouwen Kunnen Alles coordineert dit Project Dochters van Dordrecht met in het hele jaar 2019 allerlei initiatieven en activiteiten rondom vrouwen en thema’s. Vrouwen kunnen worden genomineerd voor Dochter van Dordrecht. De vrouw moet daarvoor een sterke binding hebben met Dordrecht en een grote sociale en maatschappelijke betekenis hebben voor Dordrecht.

Met de actie ‘Meer Vrouw op Straat’ willen wij de aandacht erop vestigen dat er nog maar weinig straten, etc. zijn vernoemd naar vrouwen. Met het Project Dochters van Dordrecht worden er voldoende vrouwen aangemeld om een lijst te maken van vrouwen die vernoemd kunnen worden.

Zeker nu Dordrecht vele duizenden woningen extra wil gaan bouwen.

Om de actie feestelijk af te trappen is op ZONDAG 4 NOVEMBER OM 13 UUR de onthulling van de MARIA VAN BERCKELPLAATS, bij de Cornelis de Wittstraat. Maria van Berckel is de vrouw van Cornelis de Witt. Een pittige dame, die haar man regelmatig verving als hij buiten Dordrecht was of in het gevang.

We verzamelen ons in de Cornelis de Wittstraat, bij de Cornelis de Wittplaats. Om 13.00 uur vindt de onthulling plaats van het nieuwe bord MARIA VAN BERCKELPLAATS.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.