Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Messen en scharen slijpen in Repair Café in StaPal

Repair Cafe Noordflank - kopie

Zaterdag 20 februari, van 10.00 tot 13.00 uur, is er weer Repair Café in wijkcentrum Stapal aan de Merwekade in het centrum van Dordrecht. Onze deskundige vrijwilligers zitten weer klaar om u gratis (mee) te helpen met alle mogelijke reparaties van uw kapotte fiets of computer, kleding, elektrische apparaten, kleine meubels of andere spullen.

 De ‘Scharensliep’

Vroeger kwam er een zogenaamde scharensliep (scharenslijper) bij de mensen langs de deuren om scharen en messen te slijpen. Hij had meestal een grote duwkar bij zich, soms een karfiets, waarop hij alle benodigde gereedschappen voorhanden had. Ook het slijpen van schaatsen was een werkzaamheid waar hij zich mee bezighield.

Door de groei van onze consumptiemaatschappij is het (laten) slijpen van scharen en messen vrijwel verdwenen, men kiest nu al gauw voor het gemak van het kopen van nieuw materiaal. Niet bepaald duurzaam, want een bot mes, schaar of boor is vaak nog prima bruikbaar, nadat deze geslepen is. Daarom zijn wij ook erg blij met de komst van ‘scharensliep’ Wijnand Hooikaas.

Bruikbare spullen gratis mee te nemen!

Naast de gratis hulp van onze deskundige vrijwilligers, met al uw nog te repareren spullen, hebben we in ons Repair Café ook een weggeeftafel. U kunt die tafel ook aanvullen met nog goed bruikbare spulletjes.

We heten u van harte welkom!

Het Repair Cafe Dordrecht (wijkcentrum StaPal) is te vinden aan het Otto Dickeplein 1.

In StaPal kunt u ook terecht voor een kopje koffie/thee of een kopje soep met een broodje.
En ja, alles is gratis en onze vrijwilligers helpen u graag, maar een waardering in de vorm van een kleine donatie stellen we altijd zeer op prijs.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.