Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Met pensioen maar hoezo geraniums?

Kom naar de vrijwilligersmarkt

Voor (bijna) gepensioneerden organiseert het Vrijwilligershuis Drechtsteden op dinsdagavond 26 maart van 19.00 tot uiterlijk 21.30 uur een Vrijwilligersmarkt. Iedereen die misschien vrijwilligerswerk wil gaan doen, is van harte welkom op deze inspirerende avond waar ruim zestig organisaties en vrijwilligers aanwezig zijn. Dit in combinatie met een hapje, drankje en muziek maakt de avond zeker de moeite waard. Nieuwsgierig? Kom op 26 maart langs bij het Event Center aan de Weeskinderendijk (bij de Zwijndrechtse brug).

Wethouder Peter Heijkoop is aan het begin van de avond aanwezig om de markt te openen.  Dit om zijn waardering voor vrijwilligers uit te spreken. Deze markt is een prima mogelijkheid voor mensen om in gesprek te gaan en het vrijwilligerswerk te vinden dat bij hen past. Vrijwillige inzet biedt ten slotte veel kansen: sociale contacten, nieuwe mogelijkheden en voldoening door waardering van anderen. Het Vrijwilligershuis is zelf uiteraard ook aanwezig.

Voor elk wat wils
Fokje Bosma, coördinator van het Vrijwilligershuis, is blij verrast dat zóveel verschillende organisaties zich op deze markt willen presenteren. Zij noemt onder andere: de Vereniging Binnenvaart, FC Dordrecht, De Bibliotheek aan Zet, Vluchtelingenwerk, Drechtse Stromen,  speeltuinen, Kattenzorg, St. Dordrecht Pride, St. Voorlezen, Wijk voor Wijk, St. Mediclowns, Molen Kyck over den Dyck, St. Gehandicaptenroeien, Gilde Dordrecht en natuurlijk bijna alle grote zorgorganisaties. “Deze markt geeft een goed overzicht van de diversiteit aan onderwerpen waar vrijwilligersorganisaties en -initiatieven zich mee bezig houden. En het mooie is dat er ook binnen iedere organisatie zoveel verschillende taken zijn, variërend van bestuurswerk tot het ontvangen van gasten en van ICT-werk tot tuinonderhoud. Er is werkelijk voor elk wat wils”, concludeert zij tevreden.

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer informatie over de vrijwilligersmarkt? Neem contact op met het Vrijwilligershuis via telefoonnummer 078-2000223. Fijn als je je aanmeldt voor de vrijwilligersmarkt. Dit kan via contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl

flyera5vrijwilligersmarkt

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.