Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Michelle van Dijk signeert debuutroman bij Vos & Van der Leer

Op zaterdag 9 september signeert Michelle van Dijk haar debuutroman Darko’s lessen bij Vos & Van der Leer in Dordrecht centrum. Lezers kunnen tussen 14.00 en 15.00 aansluiten voor een meet & greet met de schrijfster en een gesigneerd exemplaar van haar debuutroman.

Michelle van Dijk (1981) was de allereerste winnaar van Write Now!. Ze publiceerde verhalen, columns en opiniestukken in diverse kranten en (online) magazines. Van Dijk studeerde Nederlands in Leiden en werkt in het onderwijs. Darko’s lessen is haar debuut.

Ook een Dordtse schrijfster? Een beetje dan. Van Dijk woonde ook in Dordrecht en werkte daar als freelance tekstschrijver van 2004 tot 2010. Ook was ze actief betrokken bij de oprichting van DOCK Dordrecht, het creatieve netwerk. Natuurlijk mag een bezoek aan Dordrecht bij alle boekpromotie niet ontbreken.

Darko’s lessen is een vlotte roman over harde levenslessen. Darko (20) reisde op zijn elfde met zijn ouders vanuit Servië naar Nederland. Hij heeft een relatie met Janna, die bijna vijftien jaar ouder is en als niet zo happy happy single vooral last heeft van ‘first world problems’, zoals keuzestress en verveling. Sinds ze Darko kent, is haar probleem vooral dat zij een lerares ís en dat hij haar leerling wás. Darko werkt zich intussen te pletter om genoeg te verdienen, een diploma te halen. De tegenstellingen maken hun liefde niet zozeer onmogelijk of verboden, maar wel kansarm.

In deze rauwe roman wordt Darko volwassen in het heden van de Rotterdamse working class. Grijpen de pijn van een ongelijke liefde en de herinneringen aan het Servische slagveld van de jaren ’90 Darko op fatale wijze naar de keel? Of gaan hij en Janna het redden in de smeltkroes Rotterdam?

Meer informatie:

Over het boek: https://michellevandijkschrijft.nl/darko/

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Bomen aangeplant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Video van ondertekening door het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht over samenwerking voor het beheer en onderhoud van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.