Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

MILA PALIT (8) UIT DORDRECHT SPEELT MEE IN HALLO FAMILIE: WONDERLIJK WARME KERSTVOORSTELLING

Op vrijdag 15 februari om 19:30 speelt Maas theater en dans de familievoorstelling Hallo familie in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht.

Extra bijzonder, want naast zeven professionele performers spelen er ook een oma en een kind mee. Het kind wordt gespeeld door Mila Palit uit Dordrecht. Regisseur Moniek Merkx mixt theater en dans tot een wonderlijk warme familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar. Hallo familie toert tot en met 16 maart 2019 door heel Nederland. Hallo familie (8 tot 108 jaar) Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? Hierna ga je heel anders naar je familie kijken.

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een cartooneske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt. Een dromerige dans- en theatermix van de makers van Liefde. Liefde won de Gouden Krekel 2017 en was genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. “Herkenbaar, aanstekelijk en bovenal hartverwarmend” aldus de Mimejury. Nu kiest Merkx voor het thema familie, een terugkerend thema in haar werk.

Moniek Merkx over Hallo familie “Ik ga een echt kind en een echte oma centraal stellen en dat zijn dan vervolgens de enige normale mensen op het podium. Alle ouders, ooms en tantes ga je zien via een bizarre bril. Ze worden steeds wonderlijker, vreemder, carnavalesker. De voorstelling is een uitnodiging om die hele normale mensen die je dagelijks om je heen hebt, eens totaal anders te zien.”

Oma’s en kinderen spelen mee Naast zeven professionals speelt er in elke stad een echte oma en een echt kind mee. Naast een kerngroep van oma’s en kinderen die vaker spelen, zijn er dertien steden in de tournee waarbij er een kind uit die stad meespeelt. In Dordrecht wordt de oma gespeeld door Katherine Youssefi en het kind door Mila Palit, die zelf ook uit Dordrecht komt.

Het is niet de eerste keer dat er naast professionele spelers ook kinderen op het podium staan bij regisseur Moniek Merkx. Ze deed het ook bij Ben niet bang, FEEST en wel 270 kinderen en jongeren in Beauty en het beest. In Hallo familie werkt ze met kinderen en voor het eerst met oma’s. Moniek over het werken met kinderen en oma’s: “Bij Maas zie je altijd echte mensen op het podium, stoere professionele performers die zich durven laten zien. En we kijken dus nu ook steeds vaker naar echte mensen zonder opleiding. Wel blijft overeind dat we ongewone persoonlijkheden zoeken en dat zijn wat ons betreft vooral mensen die rustig en innemend zichzelf durven zijn.”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.