Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Mindfulness: aandacht voor jezelf in de dagelijkse drukte van de mantelzorger

Het langdurig voor iemand zorgen kan overbelasting tot gevolg hebben. Hoe graag u ook zorgt voor iemand die u dierbaar is. Overbelasting uit zich door moeheid, somberheid, onrust, piekeren, slapeloosheid of het moeilijk kunnen ontspannen. Hierdoor kunnen lichamelijke of psychische klachten ontstaan. Mantelzorgers weten als geen ander dat er vaak aan de zorgsituatie niet veel te veranderen valt. De kunst is om in de bestaande situatie een manier te vinden om op een gezonde manier om te gaan met de belasting en soms (heftige) emoties die met de zorg gepaard gaan.

 Indigo Zuid-Holland Zuid organiseert,  i.s.m. MEE Drechtsteden en de Dienst Gezondheid en Jeugd ZHZ, op 10 november a.s. voor mantelzorgers in de Drechtsteden een workshop Mindfulness. Liane van der Plas, trainer van deze workshop, is zelf mantelzorger geweest. De workshop wordt gehouden bij Yulius, locatie Hellingen 21 in Dordrecht van 19.30 – 21.30 uur. De zaal is open om 19.15 uur. Deelname is gratis, maar u moet zich wel aanmelden.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met het secretariaat van Indigo Zuid-Holland Zuid, telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 8.00 en 20.00 uur en op vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur op nummer 088 – 40 50 607 of via e-mail secretariaat@indigozhz.nl.

diest-gezondh-jeugd        indigo     mee

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.