Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

ModderDag bij Prokino

Vies worden mag op ModderDag bij Prokino Kinderopvang Dordrecht, 30 juni 2020

Op maandag 29 juni was het weer zover: de nationale ModderDag! Tienduizenden kinderen in heel Nederland speelden deze dag met zand en water. Ook op de kinderdagverblijven en BSO’s van Prokino Kinderopvang in Dordrecht zijn deze dag allerlei modderactiviteiten georganiseerd. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

Vies worden mag Op de kinderopvanglocaties De Singel, BSO Noordhove en het Montessori Kindcentrum hebben de kinderen heerlijk kunnen aanmodderen. Zo was er een blote voeten pad, kon er heerlijk in modderbadjes worden gespeeld en konden de kinderen aan de slag met het maken van heuse modderkunst. Het leukste hiervan vonden de kinderen dat het niet erg was om lekker vies te worden.

Modderdag en IVN De ModderDag wordt jaarlijks georganiseerd door het IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Middels deze dag wordt de betrokkenheid bij en de verbondenheid met de natuur versterkt. Ook wordt de natuurbeleving en het buitenspelen gestimuleerd. Meer informatie over de ModderDag is te vinden op www.modderdag.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.