Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Muziektheater Hollands Diep krijgt nieuwe artistieke leider

Muziektheater Hollands Diep krijgt per 1 oktober 2017 een nieuwe artistieke leider, David Prins. Hij gaat Cilia Hogerzeil opvolgen. Zij richtte  Muziektheater Hollands Diep in 2001 op, dat in dat jaar landelijk doorbrak met de grootse operavoorstelling Achnathon, van Philip Glass, in een tijdelijk  gebouwd containertheater aan de Oude Maas. Vanaf toen legde MHD zich vooral toe op  hedendaags en nieuw gecomponeerd repertoire, gespeeld op locaties.  Op 1 september gaat Julia & Romeo in première, muziektheater en poppenspel, waarin ze samenwerkt met Damiët van Dalsum.

Ze koos als eerste in Dordrecht om in de oude Energiecentrale te spelen – en legde hiermee de basis voor een nieuwe bestemming van dit monumentale industriële gebouw. Daar is sinds jaren ook de werkplek van MHD.

Na al die jaren, dat Cilia Hogerzeil de artistieke leiding had, heeft zij aangegeven, dat het tijd werd voor een opvolger, die met frisse moed en visie nieuwe wegen  kan ontwikkelen.

David Prins is een ervaren operaregisseur, zowel in- als buiten Nederland. Hij is een veelzijdige originele theatermaker, die  oud én  modern repertoire tot succesvolle voorstellingen weet te maken, zowel in reguliere theaters als op locatie. Hij heeft een maatschappelijke betrokkenheid, die past bij Hollands Diep en weet die betrokkenheid om te zetten in theatrale en muzikale vormgeving. Muziektheater Hollands Diep en David Prins verheugen zich  op de samenwerking. Cilia Hogerzeil blijft nog wel werkzaam als freelance regisseur.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.