Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Muzikale hartstocht uit de regio in Kunstmin met nieuwe concertreeks Passie voor Muziek

17 koren en orkesten uit de regio Drechtsteden verzorgen het seizoen 17/18 op uitnodiging van Schouwburg Kunstmin passievolle optredens tijdens de concertreeks Passie voor Muziek. Zondagmiddag 15 oktober vindt het eerste concert plaats in de Grote Zaal van Kunstmin. Aanvang 14:00 uur.

Kunstmin nodigde in juni alle koren, fanfares, orkesten, big-bands, oratorium verenigingen, gospelkoren, popkoren en harmonieorkesten uit om deel te nemen aan de unieke concertreeks Passie voor muziek. In plaats van tegen elkaar te strijden vinden per concert drie koren en/of orkesten elkaar op het podium van de Grote Zaal, om samen te musiceren. In samenspraak met de deelnemers is het programma samengesteld. Het uitgangspunt is verbinding, inspiratie en kennis uitwisseling.

Het eerste optreden verzorgen Vocal Group Route Sixteen, Stageband Jong-Holland en Popkoor B-Colourful het eerste concert:

Vocal Group Route Sixteen is een a-capellakoor uit Dordrecht bestaande uit veertig enthousiaste vrouwen. Zij hebben een veelzijdig repertoire met 4-stemmig gezongen Barbershop songs, Close Harmony- en Nederlandstalige nummers. Het koor zingt onder bezielende leiding van Marlous Luiten. Stageband Jong-Holland uit Zwijndrecht is een enthousiaste groep muzikanten die geen enkele muzikale uitdaging uit de weg gaat. Op hun repertoire staat een gevarieerd repertoire van klassiek tot rock. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bas Deckers.

Popkoor B-Colourful Zwijndrecht is een kleurrijk popkoor. Het koor zingt moeiteloos verschillende muziekstijlen in het Nederlands en Engels onder leiding van Benson Walch.

Met Passie voor Muziek wil Kunstmin amateurmusici in Dordrecht en de regio met elkaar verbinden. De gezamenlijke Passie voor muziek is de bindende factor. Orkesten van verschillend pluimage vinden elkaar in een artistieke kruisbestuiving op het podium in Kunstmin.

De concerten Passie voor muziek vinden het komend theater- en concertseizoen plaats op zondagmiddag 15 oktober, 5 november, 11 februari, 18 maart en 15 april. Aanvang 14:00 uur.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.