Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De Nationale Voorleesdagen in Dordrecht

Met het Nationale Voorleesontbijt, een bezoek van auteur Mylo Freeman en een voorstelling bij het Prentenboek van het Jaar

Voorlezen is een feest! Het voorlezen van een verhaaltje of het bladeren in een prentenboek zorgt voor het maken van herinneren bij kinderen. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom vinden ook dit jaar De Nationale Voorleesdagen weer landelijk plaats. In 2018 is dit van 24 januari t/m 3 februari. De Voorleesdagen gaan traditioneel van start met het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 24 januari. Basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen organiseren vaak een eigen voorleesontbijt of andere activiteiten rondom het thema voorlezen. Tijdens de Voorleesdagen staat het voorlezen aan de allerkleinsten ook centraal in de Bibliotheek AanZet. We organiseren verschillende activiteiten waar ouders en  (klein)kinderen aan mee kunnen doen. Onderstaande activiteiten zijn allemaal gratis toegankelijk. Aanmelden is wel noodzakelijk, dit kan via de website www.debibliotheekaanzet.nl of in de bibliotheek zelf.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.