Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Next Generation Speaks: Spoken Word met Elten Kiene

Nieuwe serie workshops voor jongeren

Op zaterdag 17 februari start een nieuwe serie spoken word workshops bij de Stadsbibliotheek: Next Generation Speaks. De workshops, onder leiding van Elten Kiene, zijn voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Het zijn 8 workshops tussen 17 februari en 7 april; met op 7 april de eindvoorstelling in de Blauwe Kamer. Elten Kiene, oprichter van Woorden Worden Zinnen: “Spoken Word is een geweldige manier om jongeren te betrekken bij maatschappelijke debatten, ze kennis te laten maken met poëzie, en ze te leren hun eigen verhalen te vertellen. Next Generation Speaks is een internationaal project waarbij we jongeren uitdagen hun stem te ontwikkelen en die te laten horen. Iedereen kan meedoen.” Deelname kost eenmalig 25 euro bij inschrijving. Aanmelden of vragen stellen kan via aanmeldenvoorwwz@gmail.com.

 Workshops
Tijdens de workshops werken de deelnemers aan Voice, Power, Identity en Imagination. Elten creëert met de deelnemers een ‘safe space’ waarin iedereen zich vrij mag uitdrukken en z’n gedachten vrij mag onderzoeken. De workshops worden mede mogelijk gemaakt door Roots en Routes, Woorden Worden Zinnen en de Bibliotheek AanZet. Next Generation Speaks (NGS) is een project van Roots en Routes in samenwerking met Woorden Worden Zinnen, Urban Woorden (BE), Brouhaha International (UK), Word n Sound Poetry and Live Music Series (Afrika) en Youth Speaks (VS).
AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de Bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

In het kort
Wat:            Workshops spoken word door Elten Kiene
Wanneer:      Vanaf 17 februari, 8 zaterdagen van 12.00 – 15.00 uur
Waar:                    Stadsbibliotheek Dordrecht – de Blauwe Kamer
Toegang:      €25,- voor 8 workshops, aanmelden via aanmeldenvoorwwz@gmail.com

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.