Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuw cultuurfestival in de herfstvakantie

In de herfstvakantie is de eerste editie van het Energy Festival. Dit nieuwe cultuurfestival voor kinderen en jongeren is op woensdag 21 oktober. Het Energieplein bij het Energiehuis is die dag gevuld met optredens en workshops muziek, dans, theater, kunst, urban arts, literatuur, sport & spel.

Er is een apart programma voor kinderen vanaf 4 jaar en jongeren vanaf 12 jaar. De activiteiten worden aangeboden door ToBe, Bibliotheek AanZet, R-Newt, Popcentrale, Rowic, Hattrick, Zing&Swing en Theater Tortilla. ToBe cultuurcentrum organiseert het Energy Festival in opdracht van Gemeente Dordrecht. “Een festival organiseren is in deze tijd een uitdaging. We zijn heel blij dat we dit plein hebben en hier iets tofs kunnen neerzetten”, vertellen Leonie Goedegebuur en Mitchell Amsterdam van ToBe Projectbureau.

Programma en kaartverkoop
Voor kinderen is er een programma van 10.00 tot 12.00 en 13.00 tot 15.00 uur. Jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom van 16.00 tot 18.00 en 19.00 tot 21.00 uur. Kaarten kosten per blok € 2,50 en zijn te bestellen via www.tobe.nl/agenda. Ook ouders of begeleiders die het evenemententerrein op willen dienen een kaartje te kopen. Er is een maximum aantal bezoekers toegestaan, waarbij rekening gehouden wordt met de 1,5 meter afstand onder volwassenen.

Kinderopvanglocaties ook welkom

Ook de kinderopvanglocaties zijn van harte welkom om met groepen het Energy Festival te bezoeken. Neem contact op via projectbureau@sce.nu.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.