Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuw: Leeskring voor mantelzorgers

Op maandag 16 januari  start er een leeskring voor mantelzorgers in samenwerking met de Bibliotheek AanZet. De Leeskring zal zijn van 10.30 – 12.00 uur in de Blauwe Kamer, in de Stadsbibliotheek Dordrecht aan de Groenmarkt 153.

De Leeskring kan in de bibliotheek samen komen en er worden boeken beschikbaar gesteld. Dit kunnen (literaire) boeken zijn met het thema mantelzorg of bijvoorbeeld ervaringsverhalen. Voor degenen die mee willen doen liggen er vanaf 9 december acht boeken klaar: ‘De vergeetclub’ van Tosca Niterink. U leest samen met een groep andere mantelzorgers hetzelfde boek en gaat daarover in gesprek. Er zijn geen kosten verbonden aan de leeskring en vooraf aanmelden is niet nodig.

Samen lezen
Heeft u lezen als hobby? Of is dit door de zorg in het slop geraakt? Maak gebruik van deze nieuwe kans om uw hobby samen met een groep anderen een nieuwe vorm te geven en ga met elkaar genieten van een mooi boek! Wilt u meer informatie over deze Leeskring of over mantelzorg, neem dan contact op met Heleen Visser, consulent mantelzorgondersteuning bij MEE Drechtsteden via T 078 750 89 00 of per e-mail: servicebureau@meedrechtsteden.nl.

image001

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.