Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuw seizoen Kunstmin op www.kunstmin.nl

Het ondernemende Kunstmin presenteert in seizoen 2017-2018 avontuurlijk aanbod en grote namen op theater- en concertgebied. Ook het aantal eigen producties is in de lift. De talkshow Kunstmin Live, waarin het publiek meer te weten komt over de (verborgen) passies van een interessante hoofdgast, gaat het derde seizoen in, met vaste presentatoren theatermaker Marjolein Meijers en journalist Kees Thies. De derde, eigen kerstproductie staat ook al in de steigers. Tijdens de kerstdagen wordt de geschiedenis van  Het Behouden Huys omgetoverd tot een hilarische, feelgood kerstshow. Opnieuw staan onder meer John Buijsman, ToBe, Codarts en een groot aantal amateurmuzikanten en spelers uit de regio op de planken, dit keer niet meer in de Kleine maar in de Grote Zaal. En met Passie voor Muziek gaat een geheel nieuwe, eigen productie van start. Deze reeks theaterconcerten staat vijf keer dit seizoen in de Grote Zaal van Kunstmin en brengt amateurkoren en orkesten uit de regio samen.

Verbinding met de stad en de regio

Kunstmin werkt al twee jaar samen met doelgroepen die elkaar in Kunstmin ontmoeten. In diverse netwerken denken de netwerkleden mee met keuze van programma’s. Zij organiseren ook plusprogramma’s rond de voorstellingen. Met de komst van Programmaker Stad & Regio Jan Zobel (voorjaar 2017) is het mogelijk nog intensiever de verbinding met alle inwoners van de Drechtsteden te zoeken. Kunstmin doet een oproep aan organisaties of personen in de regio. Iedereen met een goed idee, of een impuls voor een programma over onderwerpen als onderwijs, wetenschap, Dordtse geschiedenis, of zorg, kan contact zoeken met Kunstmin.

Steun het theater in de regio en word VIP

Kunstmin nodigt bezoekers en liefhebbers van de schouwburg uit de eigen producties mede mogelijk te maken door Kunstmin extra te steunen met een gift vanaf € 40,-. Daarmee wordt een bezoeker VIP en ontvangt deze als dank een aantal voordelen (zoals € 1,50 korting per kaar gedurende het hele seizoen). Alle bezoekers zijn ons even lief. Kunstmin bedankt elke besteller met vroegboekkorting en krijgt op de meeste voorstellingen en concerten automatisch € 1,50 vroegboekkorting (tussen 31 mei en 31 augustus 2017).

’s Middags naar Kunstmin

Matinee op de eerste donderdag van de maand

Kunstmin is voor het derde seizoen achtereen ook overdag, op elke eerste donderdagmiddag van de maand, geopend. Dat is prettig voor iedereen die overdag meer tijd heeft en de matinee een plezierig tijdstip voor theaterbezoek vindt. De matinee op donderdag wordt vooraf of na afloop vergezeld door een plusprogramma vanaf 14:00 uur, dat georganiseerd wordt door het netwerk dat betrokken is bij de Kunstmin matinees.

Seizoensbrochure landt op de mat meteen na Hemelvaartsdag.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.