Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuw! Technieklab bij COKD Kinderopvang

Verrassende proefjes doen in de sciencehoek. LEGO-robots bouwen en programmeren met de computer. Of aan de slag met hout en gereedschap. Het kan allemaal in het nieuwe Technieklab van COKD Kinderopvang.

 Woensdag 6 juli waren alle BSO-kinderen en hun ouders van harte welkom bij de feestelijke opening op kindercentrum Ratjetoe in Dordrecht. Zij kregen niet alleen uitleg over het Technieklab. Ze konden direct aan de slag met technische proefjes in de sciencehoek en met het programmeren van de robot. Kinderen die graag met hun handen werken, kunnen timmeren, zagen, banden plakken, et cetera in de ambachtshoek. En ‘computerwizkids’ worden uitgedaagd in de hoek computers en software waar zij LEGO-robots kunnen bouwen of leren programmeren.

 Vanaf 11 juli is het Technieklab officieel geopend voor alle BSO-kinderen van COKD Kinderopvang, ook voor de locaties uit De Hoeksche Waard. Alle locaties kunnen gebruik maken van deze bijzondere ruimte.

 Jaar van Techniek voor alle kinderen

COKD Kinderopvang is onderdeel van de SWKGroep. Vanuit het pedagogisch palet wordt jaarlijks de focus gelegd op een thema. 2016 is het Jaar van Techniek. Nieuwe ervaringen opdoen en je talenten ontdekken en ontwikkelen. Het jaar wordt gevuld met bijzondere evenementen zoals Olympic Experience, De Grote SWKGroep Techniekdag, LEGO op de locatie en de Innovation Awards. En wekelijks worden alle kinderen uitgedaagd aan de slag te gaan met techniek-activiteiten. Check www.techniekbijdeswkgroep.nl

Over COKD Kinderopvang
COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers op 10 locaties één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. Een toonaangevende onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg in Nederland. De SWKGroep biedt ons bestuurlijke en bedrijfskundige ondersteuning. Vanuit haar visie ontwikkelt de SWKGroep eigentijdse concepten voor oplossingen in kinderopvang, onderwijs, zorg en welzijn. En brengt deze in de praktijk. De werkwijze is innovatief, kostenefficiënt, sociaal én gericht op kwaliteit en samenwerking. Wij investeren in eigen kracht! Door het delen van elkaars kennis, ervaring en netwerk. Hierdoor kunnen wij ons met alle aandacht richten op de opvang van het kind.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.