Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe groep lotgenotencontact angst- en dwangklachten in Dordrecht

Op 28 maart start de Angst, Dwang en Fobie stichting weer met een lotgenotengroep voor mensen met angst- of dwangklachten. De ADF stichting organiseert al jaren avonden waar mensen met angst- of dwangklachten kunnen praten over hun ervaring. De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen.

Er wordt niet veel gepraat over leven met een angst- of dwangstoornis, maar veel Nederlanders hebben hier dagelijks mee te maken. Hoewel er wel meer aandacht komt voor psychische problemen, is het taboe nog niet doorbroken. De ADF stichting hoort regelmatig verhalen van mensen die zich alleen en onbegrepen voelen en niet weten hoe zij  met hun klachten om moeten gaan.

In deze groep voor lotgenoten wordt er aandacht besteed aan het leven met een angst- of dwangstoornis. Alle deelnemers hebben angst- of dwangklachten in meer of mindere mate, en dit zorgt voor een gevoel van herkenning. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar om te praten over hun ervaringen en om elkaar te ondersteunen. Om de groep te begeleiden zijn er twee getrainde ervaringsdeskundigen aanwezig.

Wanneer? Woensdag 28 maart, 18 april, 16 mei, 13 juni en 27 juni
Hoe laat? Van 19.30 uur tot 21.30 uur
Waar? Wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168, 3317 BC Dordrecht

Wilt u meer informatie over deze bijeenkomsten? Bel dan 0343-521031 of stuur een mailtje naar lotgenotencontact@adfstichting.nl Ook op onze website www.adfstichting.nl is meer informatie te vinden. Hier kunt u zich ook aanmelden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.