Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe stadsdichter woensdag 29 april bekend

Kees Klok, Peter van der Linden of Juno Rissema? Eén van deze drie Dordtse dichters wordt benoemd als Stadsdichter van Dordrecht. Woensdag 29 april maakt de jury de keuze bekend in een speciale uitzending van RTV Dordrecht, na het Nieuws van 18.000 uur.

Oorspronkelijk zouden de dichters ieder een speciaal voor Dordrecht 800 jaar stad geschreven gedicht voordragen. Vanwege de coronacrisis hebben ze dit nu alleen voor de camera gedaan. De jury heeft de opnames bekeken en een oordeel geveld. De uitslag wordt woensdag bekend gemaakt.

Om de drie genomineerde stadsdichters te introduceren, maakte RTV Dordrecht een filmpje in opdracht van de gemeente. Bekijk het hier filmpje.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.