Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe training bemiddelaar

Nieuwe training

In oktober wordt er weer een nieuwe groep jongeren opgeleid tot bemiddelaar door  trainer Milo Hoefsloot. Deze training zal zijn op zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag 15 oktober van 11.00 tot 17.00 uur (incl. oefenen met trainingsacteur en lunch), Kilwijkstraat 5 in Dordrecht in het kantoor van ContourdeTwern.

Conflicten komen overal voor, maar hoeven niet altijd negatief te zijn. Een conflict kan bijvoorbeeld leiden tot een lang gezochte oplossing voor een probleem of tot het effectiever kunnen samenleven in een wijk. Jongeren-buurtbemiddeling is de neutrale partij die de twee partijen met elkaar het gesprek laat aangaan en ondersteunen de partijen naar een          gezamenlijke oplossing. Het jongerenwerk is op zoek naar jongeren van 15 tot 24 jaar die zich vrijwillig in willen  zetten voor de wijken in Dordrecht.

Tijdens de training leren jongeren onder andere: luisteren, vraagtechnieken, gesprekstechnieken, onpartijdig zijn, niet te oordelen en je in te leven in een ander. Voor jongeren een hele goede aanvulling op school en/of werk. De jongeren blijven minimaal 1 jaar actief bij het project. In overleg wordt je ingezet bij een bemiddelingsgesprek en je wordt twee keer verwacht op de leerzame en gezellige terugkomdagen en deskundigheidsbevorderingsavonden.

Het is een unieke kans om ervaring op te doen en te leren in een gezellige en ontspannen sfeer. Waar je omringd bent door andere jongeren die het belangrijk vinden iets bij te        dragen aan hun eigen omgeving.

Voor verdere informatie of een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen met Martha Mensen 078-6324100 of via martha@r-newt.nl.

flijer vrijwilligers gezocht

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.