Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuws van ContourdeTwern dordrecht

Sociaalwerkorganisatie start met Buurtwerk in het centrum en Maatwerk

Op 1 januari is ContourdeTwern in Dordrecht gestart met Buurtwerk (in het centrum) en Maatwerk. ContourdeTwern was er al verantwoordelijk voor jongerenwerk R-Newt en Woonadvies. Manager Floor van Berkel gaat de nieuwe uitdagingen graag aan: “Het was voor ons een heel positieve verrassing dat we met deze twee onderdelen aan de slag mogen. Onze wortels liggen in de sociale basis, waar het echt gaat om het welbevinden van mensen. Daar kunnen we nu nog steviger mee aan de slag, zeker in combinatie met R-Newt en Woonadvies.”

Drie buurtwerkers gaan namens ContourdeTwern in het centrum aan de slag. Van Berkel: “Zij stonden te popelen. We zijn eigenlijk heel simpel begonnen: met aanwezig zijn in de wijken. De buurtwerkers gaan deze weken met een partytent en koffie en thee op pad. Bij verschillende supermarkten in het centrum gaan ze met mensen in gesprek. Daarnaast sluiten ze aan bij verschillende bijeenkomsten in de wijk. Er simpelweg zijn, dat is voor ons het belangrijkst. Vanuit dat contact ondersteunen we mensen die dat nodig  hebben. We zijn er ook voor mensen die zelf het initiatief nemen om het leven in het centrum-gebied een stukje fijner te maken. Iedereen met een goed idee is van harte welkom!”

Maatwerk is de naam voor informele cliëntondersteuning. Van Berkel: “Als je zorg of hulp krijgt of daarnaar op zoek bent, heb je vaak veel vragen. Met welke regels moet ik rekening houden? Waar kan ik terecht? Wat zijn mijn rechten? Welke keuzes kan ik maken? Iedereen heeft recht op gratis en onafhankelijke ondersteuning bij dit soort vragen en daar hoort een heldere naam bij: Maatwerk. We richten ons op ouders, kinderen en jongeren tot 21 jaar. Onze getrainde vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en stagiairs bieden geen zorg of begeleiding maar denken wel met iemand mee. Bijvoorbeeld bij het maken van keuzes, bij het voeren van een keukentafelgesprek of een oudergesprek en bij het invullen van papieren. We werken daarbij nauw samen met de sociale wijkteams. ”

ContourdeTwern werkt vanuit een goed bereikbaar kantoor aan de Vest 181 in het hart van Dordrecht. Kijk voor meer informatie over deze en andere diensten van ContourdeTwern op www.contourdetwern.nl/dordrecht of kom eens langs.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.