Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

NLdoet – doet goed

Dordrecht – Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk én laat het zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Dordrecht DOET
Dordrecht kent vele vrijwilligersorganisaties en heel veel vrijwilligers. Tweeënzestig klussen zijn door bijna evenveel organisaties op de website van NLdoet gezet. Inwoners, bedrijven, families of vriendengroepen, die een dag(deel) willen helpen, kunnen zich via deze website voor een klus aanmelden. Zo zijn er voor 19 klussen al geen vrijwilligers meer nodig! Die zijn vol!

Er zijn wèl tientallen vrijwilligers nodig bij de scouting, speeltuin, zorg- en sportorganisaties, duurzaamheids- en tuinprojecten.
Die klussen bestaan uit schoonmaken, schilderen, opruimen, timmeren, sjouwen en tuinieren. Zwaar werk waar de organisaties wel hulp bij kunnen gebruiken. Fokje Bosma van het Vrijwilligershuis Drechtsteden, een van de aanspreekpunten tijdens NLdoet, vertelt dat het haar altijd opvalt hoe moe, diep tevreden en vrolijk de vrijwilligers na afloop naar huis gaan.

Aanmelden
Men kan zich voor een klus aanmelden op www.nldoet.nl/hoe-kunt-u-meedoen en informatie vinden op www.nldoet.nl. Voor eventuele vragen of wanneer er een probleem opduikt, is het Vrijwilligershuis bereikbaar op 078-2000223 of via contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl .

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.