Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nu ook digitale versie en schrijfspelletjes kinderkrant Jong078

Iedere maand ontvangen 11.000 kinderen, die in Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht in groep 5 t/m 8 zitten, op school de regionale kinderkrant Jong078. Nu de scholen gesloten zijn, hebben de kinderen minder makkelijk toegang tot deze krant vol verhalen over leeftijdsgenootjes uit de regio. Jong078 verschijnt 19 maart daarom zowel op papier als digitaal. Ook heeft Stichting Jong078 schrijfspelletjes voor de krant opgesteld.

Zeker in deze tijd, waarin er ook voor kinderen veel veranderd is, is het fijn als ze kunnen lezen wat andere kinderen bezighoudt. Ook blijft het maken van leeskilometers essentieel.

Schrijfspelletjes

Stichting Jong078 heeft speciaal voor de kinderkrant een aantal schrijfspelletjes gemaakt. Kinderen kunnen deze spelletjes zelfstandig doen bij het lezen van de krant. Van het schrijven van een brief aan een geïnterviewd kind tot het beantwoorden van vragen over een artikel; de insteken van de spelletjes zijn divers.

Suggesties voor de redactie

De redactie van Jong078 is op zoek naar kinderen tussen de 7 en 12 jaar die iets bijzonders doen thuis. Kinderen die bijvoorbeeld iets bedenken om de tijd thuis door te komen of om zelfstandig te leren. Of kinderen die zich inzetten voor anderen door bijvoorbeeld een kaartje te sturen. Of kinderen die deze tijd gebruiken om (thuis) extra veel bezig te zijn met een talent of hobby, zoals koken of sporten. Daarnaast is Jong078 ook op zoek naar kinderen die ondanks de sluiting toch op school worden opgevangen.

Heeft of kent u kinderen die iets leuks, moois of bijzonders doen of op school worden opgevangen? En mogen de kinderen hun verhaal vertellen in Jong078? Mail dan naar redactie@jong078.nl. Gezamenlijk wordt gekeken naar de interviewmogelijkheden, passend bij de actuele situatie.

Kinderkrant Jong078 is te lezen via https://issuu.com/kinderkrantjong078/docs/kinderkrantjong078_maa-digitalpubl-01.

Jong078 is te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.