Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Olympische zomerspelen in Dordrecht

In de zomer van 2016 zal de wereld weer in de ban zijn van de Olympische Zomerspelen welke in Brazilië plaatsvinden. In de laatste schoolweek, van 27 juni y/m 1 juli, brengt DordtSport samen met lokale sportaanbieders een stukje Brazilië naar Dordrecht onder de naam Dordt Olympics.

Op maandag 27 juni zal de Olympische fakkel langs de deelnemende scholen komen om de Dordt Olympics te openen. Vanaf dinsdag t/m donderdag maken de kinderen, onder professionele begeleiding, kennis met een selectie van de sporten die op het olympische programma in Brazilië staan.

Scholen kunnen zich inschrijven voor een combinatie van een aantal sporten welke op een bepaald moment in de week onder schooltijd zullen plaatsvinden.

Op vrijdagmiddag 1 juli van 13:30 t/m 14:30 worden alle deelnemende kinderen verwacht op het Sportboulevard Dordrecht voor de officiële Sluitingsceremonie van de Dordt Olympics met diverse spectaculaire demonstratie, huldigingen en interactieve ervaringen.

Voor verdere informatie over de locatie’s en het programma, kijk op de website van DordtSport.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.