Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Onderwijsmuseum: onderwijs afstemmen op de omgeving

De Afstemmings Quotiënt: onderwijs afstemmen op de omgeving

Interactieve lezing door onderwijsprofessional Peter Thissen in Onderwijsmuseum

IQ en EQ kennen we allemaal. Maar kent u ook de AQ, de ‘Afstemmings Quotiënt’? Waarschijnlijk niet. Toch wordt een betere afstemming op de wereld om ons heen steeds belangrijker. Zeker in het onderwijs. Tijdens de workshop ‘Afstemmings Quotiënt’ op maandag 15 mei in het Nationaal Onderwijsmuseum laat Peter Thissen u kennis maken met de mogelijkheden van de AQ.

Ruis

Kent u ze nog, de radio’s met een draaiknop waarmee u op het juiste radiostation kon afstemmen? Als de afstemming niet precies goed was, hoorde je alleen maar ruis. Peter Thissen: “Zo is het ook in het onderwijs. Als docent en leerling niet goed op elkaar zijn afgestemd, dan is er sprake van ruis. De docent weet dan niet meer precies wat leerlingen nodig hebben, hoe ze willen leren en hoe ze moeten worden bereikt. En de leerling raakt ongemotiveerd.”

Golflengte

Tijdens de interactieve lezing ‘Afstemmings Quotiënt’ leert u af te stemmen op de golflengte van de leerling en te luisteren naar wat de leerling bezighoudt en bezield. Daardoor is het mogelijk om weer in contact te komen met leerlingen en hun wereld.

Peter Thissen

Peter Thissen (1954) is onderwijsprofessional en werkte ruim veertig jaar in het onderwijs als docent. Op maandagavond 15 mei krijgt u de gelegenheid om samen met Peter opnieuw te ervaren hoe het is om nieuwsgierig te zijn en de mogelijkheden van uzelf en de ander te ontdekken. En te leren waar onderwijs eigenlijk over zou moeten gaan.

Dagmenu in het Museumcafé

Voorafgaand aan de lezing kunt u een hapje mee-eten. Het dagmenu bestaat uit een wisselend hoofdgerecht met tafelwater of fris én koffie of thee na, voor slechts € 7,50 per persoon. Reserveren kan via het aanmeldformulier van de lezing.

De Afstemmings Quotiënt; onderwijs afstemmen op de omgeving

Interactieve lezing door Peter Thissen

Wanneer:           maandag 15 mei

Tijd:                       18.45 uur Ontvangst met koffie en thee

19.00 uur Aanvang lezing

20.30 uur Gelegenheid tot discussie en vragen bij de borrel

21.00 uur Afsluiting

Waar:                   Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht

Kosten:                € 20,- (ex BTW)
Aanmelden:      www.onderwijsmuseum.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.