Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Onterecht gevangen, het verhaal van Marjan Gorissen

Marjan Gorissen werd gearresteerd op verdenking van moord. Een moord die ze niet had gepleegd. Toch kwam ze in de cel terecht. Marjan schreef er het boek De verdwijning van Robin en de dwaling die daarop volgde over. Op donderdag 23 januari vertelt ze haar verhaal in Stadsbibliotheek Dordrecht. Een indrukwekkend verhaal van een bijzondere vrouw. Van 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden kan in de bibliotheek of via debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

De verdwijning van Robin
Op 24 april 1996 verdween de driejarige Robin Bogers. De vrolijke peuter heeft pannenkoeken gegeten bij overbuurvrouw Trudy en is daarna niet thuisgekomen. Er kwam een grote zoekactie op gang die maanden duurde. Iedereen zocht Robin en heel het land leefde mee. Uiteindelijk blijkt het jongetje te zijn vermoord. Marjan Gorissen, een familielid van overbuurvrouw Trudy, wordt tot haar grote verbijstering gearresteerd als verdachte. Het verhaal wat volgt is even traumatisch als indrukwekkend…

 Over de Bibliotheek AanZet

Boeken lenen? Ja, dat kan natuurlijk bij ons. Maar je kunt bij de Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen, om te leren hoe je een DigiD aanvraagt en verhalen te horen én te vertellen. Het is een eigentijdse plek waar je jezelf kunt ontwikkelen op welk gebied dan ook. Kom ook eens naar een maatschappelijk debat of schrijf je in voor een cursus. Of meld je aan als vrijwilliger en help anderen op weg met jouw kennis. Laat je inspireren op www.debibliotheekaanzet.nl en stap gewoon eens binnen.

Praktische informatie
Wat:                             Marjan Gorissen: onterecht gevangen
Wanneer:                     donderdag 23 januari, 19.30 tot 21.00 uur
Waar:                           Stadsbibliotheek Dordrecht
Toegang:                     gratis, aanmelden is niet nodig

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.