Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

ONTMOETINGEN IN AUGUSTUS

Op woensdag 25 april vindt de laatste Ontmoeting van dit voorjaar plaats in Villa Augustus. De dichters Myrte Leffring, Mustafa Stitou en Maud Vanhauwaert gaan met elkaar in gesprek over hun werkwijze en de melancholie, verwondering én humor in hun poëzie.

Myrte Leffring vertelt samen met Mustafa Stitou en Maud Vanhauwaert over het ontstaan van hun gedichten: wat houdt hen bezig, hoe verloopt hun zoektocht naar vorm en klank?  Alle drie hebben ze een observerende en melancholieke schrijfstijl, vaak met een ironische ondertoon. Handelingen en gedachten worden heel precies door hen in beeld gebracht. Daarnaast spreken zij over de plekken en figuren die in hun werk een centrale rol spelen.

Leffring is benieuwd naar het proces dat bij haar collega’s aan een gedicht voorafgaat.  Er zijn heel veel Nederlanders die zelf gedichten schrijven, dus boeiend ook eens te horen hoe deze dichters ermee kunnen worstelen. Heel gebruikelijk om daar in het openbaar met elkaar over te praten is dat niet. Terecht geldt ook in de poëzie het adagium what you see is what you get: ‘zoals ik het heb opgeschreven, zo heb ik het ook bedoeld’. De dichters geven elkaar en het publiek een kijkje in de keuken!

Myrte Leffring is dichter en literair docent. In 2015 debuteerde zij met de bundel Om je schouders hang ik de nachten, gevolgd door De tere bloemen van het verstand (2016).

Mustafa Stitou debuteerde met de dichtbundel Mijn vormen (1994), die genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Daarna volgden Mijn gedichten (1998) en in 2003 de bundel Varkensroze ansichten, die werd bekroond met de VSB Poëzieprijs. Mustafa Stitou schreef ook voor toneel en was een jaar lang de stadsdichter van Amsterdam. Tempel (2013), zijn vierde bundel, werd bekroond met de Awater Poëzieprijs.

Maud Vanhauwaert is schrijver en theatermaker. Voor haar poëziedebuut Ik ben mogelijk (2011) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel Wij zijn evenwijdig_ (2014) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck-wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances brengt zij de poëzie overal: op radio en tv, van opera tot schapenstal, tot ver over de grenzen. In 2018-2019 is ze stadsdichter van Antwerpen.

 

Datum-aanvang:              woensdag 25 april 20.00 uur

Toegang:                             € 10,- (inclusief drankje)

Adres:                                   Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht

Reserveren:                        Villa Augustus, T. 078-639 31 11

Bestelde kaarten afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren.

 

Meer informatie over het programma is te vinden op www.villa-augustus.nl en Facebook

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.