Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

ONTMOETINGEN IN AUGUSTUS

In de Watertoren van Villa Augustus vindt vanaf half februari een nieuwe reeks Ontmoetingen in Augustus<https://www.villa-augustus.nl/programma/> plaats. Warme, inspirerende avonden vol filosofie, poëzie en… garnalen! Te gast zijn filosoof Henk Oosterling, journalist Wouter Klootwijk met garnalenvisser Henk Buitjes, en schrijver-dichter Toon Tellegen met gitarist en componist Corrie van Binsbergen. Interessante gesprekken over woorden als daden, nieuws van onder water en de vervlechting van poëzie en muziek.

Een eigen kijk op de wereld, een origineel inzicht of bijzondere werkwijze. Dit zijn de uitgangspunten van de serie bijzondere dinsdagavonden waarop gasten op informele wijze praten over hun werk, denkbeelden en passie. Levendige, inspirerende avonden voor zowel sprekers als de overige aanwezigen.

21 feb boekcover Henk Oosterling kopie

Op dinsdagavond 21 februari<https://www.villa-augustus.nl/programma/winter-in-augustus-2016/2017-ontmoeting-01/>  gaat presentator Ernest van der Kwast in gesprek met de Rotterdamse filosoof Henk Oosterling. Een avond over zijn interesse in mensen, in wie van waar vandaan dan ook, en over de positieve kracht van een denken dat zich verjongt, dat verandert en dat handelt. Oosterling initieerde verschillende cultuur-educatieve projecten in Rotterdam, en publiceerde in 2016 het boek Waar geen wil is, is een weg, over grote verschillen maar ook opvallende overeenkomsten tussen boeddhistisch en westers denken.

 

14 mrt Wouter Klootwijk kopie

Op 14 maart<https://www.villa-augustus.nl/programma/winter-in-augustus-2016/2017-ontmoeting-02/> vindt er een gesprek plaats tussen de Groningse garnalenvisser Henk Buitjes en journalist Wouter Klootwijk, twee naar eigen zeggen “stronteigenwijze mannen”. Verwacht een proeverij en interessant nieuws van onder water. Verhalen over verse Noordzeegarnaaltjes, bijvangst, balletjes van zandspiering en gedroogde scharren. En vers gevangen garnalen op schoot om te pellen.

 

11 april Tellegen-Toon-c-Leo-van-der-Noort-2006 kopie

Tijdens de ontmoeting van 11 april<https://www.villa-augustus.nl/programma/winter-in-augustus-2016/2017-ontmoeting-03/> staat de poëzie van Toon Tellegen centraal. Begeleid door een caleidoscopische, poëtische, soms onheilspellende soundtrack van gitarist en componist Corrie van Binsbergen, leest Tellegen zijn gedichten voor. Na een kort concert bevraagt Bas Kwakman, directeur van het Poetry International Festival, hen over hun bijzondere samenwerking: hoe verweven zij tekst en muziek? Wat is hun werkwijze?

 

Ontmoetingen in Villa Augustus

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: € 10,- per avond (inclusief drankje)

Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht

Reserveren: Villa Augustus, T. 078-639 31 11 Meer informatie over het programma vindt u hier<https://www.villa-augustus.nl/programma/>.

Najaarsconcerten

Beethovenmarathon 6 – 7 – 8 oktober<https://www.villa-augustus.nl/programma/#2017-beethovenmarathon-01>

Villa Augustus bestaat tien jaar. Daarom dit najaar geen losse concertreeks maar een marathon van alle strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven in één weekend. De muziekstukken worden uitgevoerd door het Narratio Quartet, Matangi Quartet, Dudok Kwartet, Aristos Quartet, Ensor Strijkkwartet en Bl!ndman [strings]. Meer informatie over het concertprogramma vindt u hier<https://www.villa-augustus.nl/programma/concerten-in-augustus-2017/2017-beethovenmarathon-01/>.

 

Dordrecht 7 december 2012 Villa Augustus in sneeuw foto Ries van Wendel de Joode www.wereldfotograaf.nl

Dordrecht 7 december 2012 Villa Augustus in sneeuw foto Ries van Wendel de Joode www.wereldfotograaf.nl

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.