Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ontwerpen van studenten tentoongesteld

Vanaf 2 september worden in de hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300, 11 plannen voor de Spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht getoond. Een groep studenten van de TU Delft heeft deze ontwerpen voor hun studie gemaakt. De studenten hebben zich gebogen over de vraag van beide gemeenten om met een prikkelende visie te komen voor de Spoorzone. De ontwerpen zijn op  foamborden geprint en zijn 6 weken lang te zien voor het publiek.

Verschillende rollen
De uitdaging voor de studenten zat in het kijken vanuit verschillende rollen; van landschapsarchitect en vastgoedontwikkelaar tot bestuurder van een gemeente. Daarbij moesten zij een visie ontwikkelen die recht doet aan de bewoners in een duurzame toekomst. De 11 getoonde projecten worden niet uitgevoerd, maar dienen als inspiratie.

De Spoorzone Dordrecht Zwijndrecht is een gebied van 7,5 kilometer dat loopt van Zwijndrecht tot Dordrecht Zuid. In de komende jaren moet een groot gedeelte van de woningbouwopgave van de Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland in dit gebied gerealiseerd gaan worden. Daarnaast wordt ingezet op groei van het aantal banen en de bedrijvigheid. Om de beoogde groei van zowel woningen als arbeidsplaatsen te realiseren, is verbetering van de bereikbaarheid een belangrijke randvoorwaarde. Daar hoort minder autogebruik, slimme mobiliteit en hoogwaardig openbaar vervoer bij.

Tips
Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers reageren op de ontwerpen via het mail adres spoorzone@dordrecht.nl . Meer informatie over de Spoorzone staat op www.dordrecht.nl/Spoorzone

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.